Donald Trump nővérétől szivárgott ki egy hangfelvétel, amin hazudozónak nevezi az elnököt

2020.08.23. 22:43 Módosítva: 2020.08.23. 22:48

Egy kiszivárgott hangfelvételen az amerikai elnök nővére, Maryanne Trump Barry azt mondja Donald Trumpról, hogy

azok az átkozott tweetek és hazugságok, oh, istenem!

A felvételt Mary Trump, az elnök unokahúga rögzítette titokban, majd átadta a The Washington Post című lapnak, írja az MTI. Mary épp most írt botránykönyvet Donaldról, és eladási rekordot döntött vele.

A nyugdíjba vonulása előtt bíróként dolgozó Maryanne Trump a tweetelésről azt is mondja: "ez álságos és durva". Majd "felkészületlennek, elvtelennek és hazudozónak" nevezte az öccsét. A bevándorlási kérdésről beszélgetve az elnök nővére úgy fogalmazott: az elnök

csak a saját szavazóbázisához akar szólni. Nincsenek elvei.

A Fehér Ház kabinetfőnöke úgy reagált a tweetre, hogy 

Ez csak egy újabb nap, és újabb támadás, amelynek állandóan tanúi vagyunk 

illetve azt mondta, ismeri az elnököt, és nem olyan ember, amilyennek leírják.

Mindezt a kabinetfőnök, Mark Meadows, az ABC televíziónak adott interjújában mondta. Amikor a műsorvezető, George Stephanopoulos - aki korábban Bill Clinton elnök kommunikációs igazgatója volt a Fehér Házban - arról faggatta a kabinetfőnököt, hogy mit szól Maryanne Trump Barrynek a felvételen elhangzó azon állításához, hogy az elnök helyett egy másik ember tette le a felvételi vizsgát a pennsylvaniai egyetemen, Meadows azzal válaszolt:

ez szokásos politikai húzás egy unokahúg részéről, akit kihagytak a végrendeletből, és aki Joe Bident akarja elnöknek.

A kabinetfőnök hangsúlyozta: "ez az elnök nemcsak felkészült, hanem többet tesz, mint bármelyik elnök, akinek munkáját korábban tanulmányoztam". Donald Trump kampánytanácsadója, Jason Miller az NBC televízió szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában Mary Trumpot Barack Obama korábbi elnök testvéréhez, Malikhoz hasonlította, aki korábban Obama elnököt bírálta. "A világon semmi új nincs abban, ha a testvérek rivalizálnak egymással. Ez az idők kezdete óta így van. Malik Obamától is hallottunk néhány nagyon is éles kommentárt Barack Obama volt elnökről" - fogalmazott Miller, majd sajnálatosnak mondta, hogy vannak olyan családtagok, akik időnként úgy döntenek, hangot adnak "testvéri vetélkedésüknek vagy frusztrációjuknak".

Donald Trump szombaton a The Hill című lap kérésére a lapnak elküldött közleményében a hangfelvételről közölte: "Minden nap valami újabb, ugyan, ki törődik vele" - írta. Majd utalva a napokban elhunyt öccsére, Robert Trumpra, úgy fogalmazott: "... gyászolom, és továbbra is keményen dolgozom az amerikai népért". Leszögezte: "nem mindenki ért ezzel egyet, de az eredményeink magától értetődőek. Az országunk nemsokára erősebb lesz, mint valaha".  • Tippek
  • Árfolyam