Legalább 13 embert agyontapostak egy járványügyi tilalomra fittyet hányó perui klubban

2020.08.23. 14:53

A tömegpánik akkor alakult ki, amikor a rendőrség razziát tartott a limai éjszakai klubban, ahol a koronavírus elleni védekezésképpen bevezetett tiltás ellenére tartottak zenés-táncos rendezvényt.

Az illegális buliban mintegy 120 ember vett részt Lima Los Olivos kerületében. A Thomas Restobar nevű szórakozóhelyre érkező rendőrök elkezdték feloszlatni az összejövetelt, minthogy nemcsak a tömegrendezvények esnek tilalom alá az országban, de este 10 óra után általános kijárási tilalom van érvényben. 

Noha Peru volt az egyik első latin-amerikai ország, amely szigorú intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, jelenleg mégis az egyik legsúlyosabban fertőzött ország a térségben. Az adatok szerint eddig 576 ezren betegedtek meg a Covid-19 betegségben igazolt módon, és több mint 27 ezren meghaltak.

A belügyminisztérium közlése szerint a pánik annak ellenére tört ki a diszkóban, hogy a rendőrség semmiféle fegyvert (sem könnygázt) nem alkalmazott az oszlatáskor. A klub az épület második emeletén üzemelt, és amikor a tömeg menekülni kezdett a rendőrök elől, a lépcsőházban taposták halálra egymást. Most a klub tulajdonosát azonosítják, eddig 23 embert vettek őrizetbe.

(CNN)  • Tippek
  • Bankszámla