Gyárfás
19 °C
35 °C

A Laura hurrikán elérte Louisianát, katasztrofális áradások alakultak ki

2020.08.27. 09:27 Módosítva: 2020.08.27. 09:27

A Laura 4-es kategóriájú hurrikán, és a hivatalos jelentések szerint „túlélhetetlen” erősségű viharárvizeket okozott, amint partot ért Louisianában. A vihar szélsebessége elérte a 240 kilométeres sebességet. Ha fennmarad ez a sebessége, a Laura lehet az egyik legerősebb vihar, ami valaha elérte az Egyesült Államok öböl menti partvidékét.

Félmillió lakót evakuáltak Texas és Louisiana érintett területeiről. Helyi idő szerint a Laura valamivel éjfél után ért partot. Az amerikai Országos Hurrikánközpont arra figyelmeztette azokat, akik ott maradtak a hurrikán útjában, hogy tegyenek lépéseket az életük megóvása érdekében, és keressenek menedéket egy megerősített helyiségben.

Használjanak takarókat, matracokat, párnákat, hogy védjék a fejüket és testüket, és húzódjanak erős asztalok vagy bútorok alá

– áll a közleményben. Louisianában több mint 190 ezer otthonban szakadt meg az áramszolgáltatás, Texasban 45 ezer házban alakult ki áramszünet. A Laura és a Marco viharok eddig 24 embert öltek meg a Karib-tenger térségében. korábban attól tartottak, hogy mindkét vihar hurrikánként fog lecsapni az Egyesült Államokra, végül azonban a Marco veszített erejéből, így már csak trópusi viharnak minősül.

(BBC)