Szén-monoxid-mérgezés, kidőlt fák: a Laura ciklonnak már 14 áldozata van

2020-08-28T221145Z 1628423836 RC2ANI9GE66L RTRMADP 3 STORM-LAURA
2020.08.29. 11:02 Módosítva: 2020.08.29. 12:24

Legalább tizennégyre emelkedett szombatra az Egyesült Államok déli részén, Louisianában és Texasban pusztító Laura trópusi ciklon halálos áldozatainak száma, írja az MTI.

John bel Edwards, Louisiana kormányzója megerősítette, hogy államában legalább tíz ember meghalt. Többségük azért, mert az áramszünetek miatt hordozható áramgenerátort használtak, de a keletkezett szén-monoxidtól megfulladtak.

Mások halálát a viharban kidőlt fák, ágak okozták. Egy ember akkor halt meg, amikor hajója elsüllyedt.

Az államban mintegy félmillió háztartásban nem volt áram.

A Texasban feljegyzett négy halálos áldozat közül három szintén szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét. A Beaumont Enterprise nevű helyi lap megírta, hogy olyan hajléktalanokról van szó, akik egy billiárdteremben kerestek menedéket, ahova beállítottak egy áramfejlesztőt, és a keletkezett gáz végzett velük.

A helyi média egy másik ember haláláról is beszámolt, de nem lehet tudni, hogy ez közvetlen összefüggésben állna a szélvihar dühöngésével. Egy, a CBS tévéhálózathoz tartozó csatorna arról számolt be, hogy fa dőlt a férfi lakókocsijára.

A Laura vasárnap érkezett Haiti felől. A Hispaniola szigetének nyugati részén fekvő államban a hivatalos adatok szerint 31 ember halt meg a ciklon tombolásában. A szomszédos Dominikai Köztársaságban négy ember halt meg.

A Karibi-térség után a Mexikói-öblön át haladt a Laura az Egyesült Államok partjai felé, ahol csütörtök délutánra a négyes erősségű hurrikán trópusi viharrá gyengült.

(Borítókép: Kidőlt villanyoszlopok a Laura ciklon után Creole Louisianában 2020. március 28-án. Fotó: Elijah Nouvelage / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport