Ausztria, Csehország és Szlovákia is szeretné elkerülni, hogy le kelljen zárni a határokat

2020.08.30. 23:06

Míg a magyar kormány úgy döntött, hogy keddtől korlátozza a külföldiek belépését az országba, Ausztria, Csehország és Szlovákia el kívánja kerülni a határok lezárását a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére.

Wolfgang Sobotka, az osztrák, Boris Kollár, a szlovák és Radek Vondrácek, a cseh törvényhozás elnöke vasárnap találkozott az alsó-ausztriai Grafenegg kastélyában, és megbeszélték, a határok lezárása az utolsó intézkedés, amelyet meg kívánnak hozni. Kollár biztosította osztrák tárgyalópartnerét, hogy a szlovák ápolók a jövőben korlátozás nélkül utazhatnak Ausztriába. Wolfgang Sobotka nagyra értékelte a három ország együttműködését, és hangsúlyozta, hogy a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okozta Covid-19-betegség elleni sikeres harchoz szükség van a rendszeres egyeztetésre, írja az MTI.

A belarusz hatóságok intézkedéseivel kapcsolatban az osztrák házelnök megdöbbenését fejezte ki, és szükségesnek nevezte, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a belarusz néppel és a civil társadalommal.  • Hírek
  • Személyi kölcsön