Kigyulladt, majd felrobbant egy menekültekkel teli hajó Dél-Olaszország partjainál

2020.08.30. 20:04

A dél-olaszországi Crotone térségében történt balesetben legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek és öt menekült megsérült, írja az MTI.

A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is. Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a hajót, de az útközben lángra kapott.

A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni az embereket, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a halálos kimenetelű esetet a kormány "felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politikája tragikus csúcspontjának" nevezte.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport