18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fegyveres fekete férfi lelövése után tüntetések kezdődtek Washingtonban

2020.09.03. 19:49
Az amerikai főváros rendőrsége kiadta a videót, amelyen a Deon Kay halálához vezető tegnapi események láthatóak. A felvételek tanulsága szerint a fiatal férfi a rendőri felszólítás ellenére sem dobta el a kezében tartott fegyvert.

Helyi idő szerint tegnap délután 4 órakor Deon Kay életét vesztette egy rendőri intézkedés közben, Washington D.C. területén. A fiatal fekete férfit egy emeletes lakóházak közötti területen érte a halálos lövés. A hírre tüntetések szerveződtek az amerikai főváros főpolgármesterének otthona, valamint a helyi rendőrőrs előtt a rendőrfőnök lemondását követelve.

A rendőrségi jelentés szerint délután bejelentést kaptak egy lőfegyveres férfiról a környéken. Amikor a járőrök megközelítették a járműben ülő csoportot ketten közülük elfutottak. 

Amikor az egyiküket Deon Kayt, a ma délután nyilvánosságra hozott testkamera felvételek szerint utolérték,  fegyvert húzott elő a nadrágszíjából, amelyet felszólításra sem dobott el. Ekkor dördült el a mellkasát érő halálos lövés. Az intézkedésben résztvevő rendőröket a vizsgálat lezárultáig adminisztratív szabadságra küldték. 

Washington D.C.-ben 2016 óta viselnek testkamerát a rendőrök.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport