Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nem érkeznek életjelek többé a bejrúti romok alól

2020.09.06. 07:32

Már nem érkeznek életjelek a romok alól – adta hírül szombaton az a chilei mentőcsapat, amely  csütörtökön vált  életjeleket vélt felfedezni a bejrúti detonáció helyszínén egy hónappal a hatalmas robbanás után. 

A mentőkutyás csapat – írja az MTI – a felszínen műszerekkel olyan jeleket fogott, amelyek szívverést és légzést sejtettek, és a hőérzékelő értéke is élet lehetőségére utalt. A mentők órákon át ástak a törmelékben lefelé, ám idővel túl veszélyessé vált a művelet az ingatag romok miatt, ezért le kellett állniuk. Az akciót péntek reggel már félszázan folytatták, ám csak lassan haladtak a feltárással, mert nem használhattak nehéz munkagépeket az omlásveszély miatt.

Szombatra az épület romjainak 95 százalékát így is sikerült átkutatni, ám senkit sem találtak. Fernando Lermanta, a chilei önkéntes mentőcsapat vezetője azonban leszögezte, hogy folytatják a kutatást akkor is, ha csak egyetlen százaléknyi a remény.

Az augusztus 4-én nagy valószínűséggel gondatlanságból bekövetkezett, nagy erejű robbanások miatt 190-en haltak meg és mintegy hatezren megsérültek Bejrútban.