11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Terjedő járvány idején csökken a halálozási arány Indiában

GettyImages-1211383542
2020.09.12. 00:01

Az egészségügyi szakértők kételkednek India alacsony Covid–19-halálozási rátájával kapcsolatban, mivel a második legfertőzöttebb ország a világon, és a harmadik legtöbb halálesetet számláló ország. Több mint 4,5 millió koronavírusos beteget regisztráltak Indiában, ebből 76 ezer halálesetet. Ebből ki lehet számolni, hány haláleset jut 100 megfertőződésre, az eredmény meglepően alacsony más magas fertőzöttségű országok halálozási rátájához képest.

India koronavírus-halálozási rátája 1,7 százalék. Összehasonlításképpen: az Egyesült Államoké 3, az Egyesült Királyságé 11,7, Olaszországé pedig 12,6 százalék.

Az indiai kormány szerint az alacsony halálozási arány a sikeres járványkezelés bizonyítéka. Az ország vezetése arra használta a kedvező adatot, hogy enyhítsen a járványügyi korlátozásokon.

A CNN-nek nyilatkozó több indiai tudós szerint a számok félrevezetők és félkészek, ami miatt az ezeken alapuló enyhítést rossz ötletnek tartják. A megszólaltatott szakértők arra is figyelmeztettek, hogy Indiában jelentősen alulfinanszírozott az egészségügy, ezért a felmérések, adatok hézagosak, éveken át nem tudta pontosan regisztrálni állampolgárainak halálozási számát.

MIKÖZBEN FOLYAMATOSAN NŐNEK AZ ESETSZÁMOK INDIÁBAN, A HALÁLOZÁSI ARÁNY CSÖKKEN.

A szakértők szerint ez azért lehetséges, mert a legtöbb indiai állampolgár nem kórházakban hal meg, hanem az otthonában és más helyeken, így az orvosok legtöbbször nem regisztrálják az elhunytakat.

(Borítókép: Tesztet végeznek Indiában 2020. áprilisban. Fotó: Yawar Nazir / Getty Images)  • Hírek
  • Bankszámla