Vencel
13 °C
23 °C

Bronzszobrot kapott Melania Trump Szlovéniában, miután a róla készült faszobrot felgyújtották

2020.09.16. 01:45

Felállították Melania Trump életnagyságú bronzszobrát szlovéniai szülővárosa, Sevnica közelében. Ezen a helyen állt az amerikai first lady korábbi, fából készült szobra, ám azt ismeretlenek felgyújtották július 4-én, az amerikai függetlenség ünnepén.

A csaknem háromméteres faoszlopon álló bronzszobron ugyanolyan kevéssé ismerhetők fel az amerikai elnök feleségének arcvonásai, mint a leégett faszobron. A közelben egy táblán az olvasható, hogy a szobrot annak a Melania-emlékműnek „az örök emlékére" emelték, amely hajdan ezen a helyen állott.

Az eredeti faszobrot, amely Brad Downey Berlinben élő amerikai művész megrendelésére készült, egy helyi népművész, Ales Zupevc faragta ki láncfűrésszel. A leégett szobor maradványát nemrég egy koperi galériában állították ki.

A leégett faszobron halványkék festék emlékeztetett arra a felöltőre, amelyet férje, Donald Trump beiktatásakor viselt a szlovén származású first lady. A bronzszobron nincsenek színek.

 Januárban felgyújtották azt a faszobrot is, egy helyi művész alkotását, amelyet tavaly emeltek Donald Trumpnak a szlovén fővárostól, Ljubljanától keletre fekvő Moravce város mellett.