Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Anna Nyetrebko is elkapta a koronavírust

2020.09.17. 15:26

Meghaladta a 19 ezret a koronavírus miatt elhunytak száma Oroszországban – derül ki a csütörtökön közzétett hivatalos adatokból. Az igazolt fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 5762-vel 1 085 281-re emelkedett.

Az előző két hétben az újonnan diagnosztizált esetek száma 5100 és 5500 között ingadozott, újabb növekedés ezen a héten indult el. Szeptember 4-től haladta meg ismét az ötezret a napi növekmény. A terjedés üteme továbbra is félszázalékos, az új fertőzöttek 23,5 százaléka tünetmentes.

Anna Nyetrebko világhírű operaénekes az Instagramon jelentette be, hogy koronavírusos fertőzéssel már ötödik napja kórházban kezelik. Férje és pályatársa, Juszif Ejvazov szervezetében is kimutatták az antitesteket.

A moszkvai Bolsoj Színház Ildar Abdrazakanov operaénekes megbetegedése és karanténba vonulása miatt múlt héten levette műsoráról a Don Carlost, amelynek szereposztásában Nyetrebko és Ejvazov is szerepel. A Bolsojt a járvány miatt március 16-án zárták be, majd szeptember 6-án újra megnyitották a közönség előtt.