Bernát, Felícia
EUR 384,07 Ft
USD 362,97 Ft
7 °C
31 °C

Saját márkás kokaint árult az albán hálózat

2020.09.17. 23:01

Összehangolt nemzetközi rendőrségi akció keretében felszámoltak egy albán kábítószercsempész-hálózatot Európában – tájékoztatta az Europol az MTI-t. A tíz országban, több száz rendőr részvételével végrehajtott rajtaütésekben húsz embert vettek őrizetbe, illetve lefoglaltak mintegy négy tonna kokaint és öt és fél millió eurót.

A Kompania Bello elnevezésű csoport az európai kokainkereskedelem egyik legfontosabb szereplője. A hálózat a Dél-Amerikából való szállításban, az elosztásban és az árusításban is részt vett, ami szakértők szerint ritkaságnak számít. A banda még a saját logóját is rányomtatta a zacskózott drogtömbökre.

Az akciót megelőző, öt éven át tartó nyomozás során a csoport mintegy nyolcvan további tagját is őrizetbe vették Olaszországban, Ecuadorban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Svájcban és Németországban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás