Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Mexikóvárosban április-augusztusban a hivatalos közlések duplája volt az elhunytak száma

2020.09.17. 11:05

David Merino, a város Digitális Innovációs Ügynökségének vezetője Twitter-bejegyzésben azt írta, hogy április 1-jétől augusztus végéig 30 ezer 462 ember hunyt el Mexikóvárosban, és e halálesetek mintegy kétharmada írható a koronavírus-járvány számlájára.

A „többlethalálozások” számát úgy határozták meg, hogy a korábbi évek azonos időszakának halálozási adatait összevetették a 2020-as adatokkal. Az adott időszak haláleseteinek 92 százalékát a kórházakban jegyezték fel, és csak 7 százalékuk történt az elhunytak otthonában.  A mexikói főváros tisztségviselői a halotti bizonyítványok felülvizsgálatába kezdtek, hogy pontosabb képet kapjanak arról, mennyien hunyhattak el a városban a koronavírus-betegség következtében.

Mexikó egészében szerdán 4444 új koronavírus-fertőzöttet és 300 újabb, a járvány okozta halálesetet regisztráltak. Ezzel 680 ezer 931-re emelkedett a járvány kezdete óta regisztrált esetek, és 71 978-ra a halálos áldozatok száma. A kormány ezúttal is hozzátette, hogy a tényleges számok minden bizonnyal magasabbak a hivatalos adatoknál.

(MTI)