Ausztriában az éttermekben és a piacokon is kötelező a maszk

2020.09.18. 15:28

Bécs tovább korlátozza a szociális érintkezések lehetőségét a koronavírus miatt. Az elmúlt 24 órában 808 fertőzéses esetet regisztráltak, 5 beteg hunyt el és 7447-re nőtt az aktív fertőzöttek száma. Ausztria a világ 66. legfertőzöttebb országa. Magyarország a 83. helyen áll, bár itthon magasabb a napi új esetek száma, az elmúlt 24 órában 942 és az aktív fertőzötteké 11 202.

A hétfőtől Ausztriában életbe lépő szabályok értelmében a zárt térben tartott magánjellegű rendezvényeken maximum 10 fő vehet részt. Ez alól csak a vallási események és temetések jelentenek kivételt.

Az éttermekben a vendégeknek is maszkot kell hordaniuk, amit csak akkor vehetnek le, ha a saját asztaluknál foglalnak helyet.

A szabadtéri piacokon és vásárokon is kötelező lesz a maszk.

A Pirivátbankár idézte a Sebastian Kurz osztrák kancellár Die Welt című lapnak adott nyilatkozatát: 

Ezek a korlátozások fájdalmasak, de szükségszerűek annak érdekében, hogy megakadályozzuk a második hullámot.

Kapcsolódó

Kockázatos területnek minősítette Budapestet a német kormány

A koronavírus terjedése miatti átminősítés több horvát régió mellett Bécset is érinti.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás