Bernát, Felícia
EUR 384,04 Ft
USD 363,27 Ft
7 °C
31 °C

Csehország: 3000 fölött az új fertőzöttek száma

2020.09.18. 12:04

Tovább romlik a járványhelyzet Csehországban, és meredeken nő a koronavírus-fertőzöttek napi száma. A laboratóriumi vizsgálatok csütörtökön 3130 személynél mutatták ki a vírus meglétét, a napi fertőzések száma így első ízben már a háromezret is meghaladta. 

Az aktív fertőzöttek száma túllépte a húszezret. A járvány márciusi kirobbanása óta Csehországban több mint 44 ezren fertőződtek meg, csaknem a háromötödük már kigyógyult betegségéből – írta a távirati iroda. 

Bár a betegség lefolyása az esetek túlnyomó többségében enyhe, gyorsan emelkedik a kórházi kezelésre szorulók és a súlyos állapotban lévők száma is. Csütörtökön 413 beteg volt kórházban, közülük 91 állapotát súlyosnak minősítették az orvosok. Őket lélegeztetőgépre  kapcsolták. A Covid–19-betegség szövődményeibe eddig 489 ember halt bele, közülük négyen csütörtökön.

Kapcsolódó

Cseh-szlovák pengeváltás a koronavírus-járvány miatt

Csehország nem kockázatos ország - hangoztatja a cseh miniszterelnök, miután Szlovákia kockázatos besorolású országnak minősítette Csehországot.


Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter a közszolgálati rádiónak nyilatkozva elismerte: a járványhelyzet egyre romlik, és nem kizárt, hogy újabb országos óvintézkedésekre lesz szükség. Azzal kalkulálnak, hogy szeptemberben akár 70 ezren is megfertőződhetnek a koronavírussal. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás