Botond, Mózes
EUR 386,76 Ft
USD 371,64 Ft
14 °C
29 °C

Nyugdíjkedvezménnyel kárpótol a román állam a környezetszennyezésért

2020.09.18. 01:29

Romániában nemrég olyan törvényt hirdettek ki, amely szerint két évvel hamarabb mehetnek nyugdíjba, akik legalább harminc éve élnek környezetszennyezéssel érintett területeken – adta hírül a transindex.ro.

A szennyezett területek közé azok tartoznak, ahol olajpala kitermelése, előkészítése és elégetése, uránércek kitermelése és előkészítése, üvegházhatású gázok, ammónia és réz-, ólom-, kén-, kadmium-, arzén-, cink-, mangán-, fluor-, klór-, földpát- és szilíciumszármazékok vagy radioaktív ércek, hidrogén-szulfid, háromértékű króm, hat vegyértékű króm, cianidok, fémporok, valamint kohászati koksz kitermelése, illetve feldolgozása történt. 

A szabályozás alapján azok élhetnek a kétéves nyugdíjkedvezménnyel, akik többek között Nagybánya, Kiskapus, Szörényvár, Szlatina, Marosvásárhely, Dicsőszentmárton, Körösbánya, Déva, Vajdahunyad, Szászváros, Balánytelep, Alsótelek, Abrudbánya, Aranyosbánya vagy Verespatak településeken, illetve azok nyolc kilométeres körzetében éltek legalább három évtizedig.

Kapcsolódó

Bukarest durván korlátozza a legszennyezőbb kocsik behajtását a városba

A belvárosból teljesen kitiltják őket, egyébként pedig fizetni kell majd a behajtásért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla