Botond, Mózes
EUR 386,91 Ft
USD 372,06 Ft
14 °C
29 °C

Trump az iskolákban tapasztalható mérgező propagandáról beszélt, és hazafias nevelést sürgetett

2020.09.18. 07:03

Az amerikai alkotmány 1787-es aláírására rendezett ünnepségen az elnök ostorozta a Black Lives Matter (a fekete életek számítanak) nevű mozgalmat és az 1619 Project nevű programot. Ez utóbbi szerint az Egyesült Államok történelme nem az 1775-ös függetlenségi háborúval, vagyis a Nagy-Britanniától történő elszakadással kezdődött, hanem már 1619-ben, az első rabszolgák Amerikába szállításakor.     

Azért vagyunk itt, hogy kinyilatkoztassuk: soha nem vetjük alá magunkat a zsarnokságnak. Visszaköveteljük történelmünket és országunkat minden fajtájú, bőrszínű, vallású és világnézetű állampolgára számára

- jelentette ki Donald  Trump.

Hangsúlyozta, hogy Amerika alapító atyái olyan folyamatot is elindítottak, amely végül a rabszolgaság felszámolásához, a polgári jogok biztosításához, később pedig a fasizmus és a kommunizmus legyőzéséhez vezetett.     

Az emberi történelem legtisztességesebb, egyenlőséget biztosító és virágzó nemzetét hozták létre.      

Trump hazafias nevelést sürgetett: „fiataljainkat Amerika szeretetére kell tanítani″ – mondta, és bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére. Fontosnak mondta az amerikai történelem és személyiségeinek tiszteletét, és kifejtette, hogy börtönbüntetést érdemelnének azok, akik engedély nélkül elszállítják, vagy lebontják az amerikai történelem szereplőinek szobrait.  

Utalva az elmúlt hónapok erőszakos megmozdulásaira, amelyeket a fajgyűlölet és a rendőri erőszak ellen rendeztek, az elnök úgy vélekedett:

a baloldali lázongások és felfordulás az iskoláinkban évtizedek óta folytatott rossz irányú képzés következménye.

Állítása szerint az amerikai szülők nem fogadják el a politikai eszméknek alárendelt oktatást az iskolákban és a nem tetsző vélemények elfojtását a munkahelyeken, vagy a hagyományos hit, kultúra és értékrend elnyomását a nyilvánosságban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla