Feloszlatta a rendőrség a koronavírus-ellenes londoni tüntetést

2020.09.19. 19:37

Szombat kora délután a londoni rendőrség megpróbálta feloszlatni a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tüntető, valamivel több mint ezer emberből álló tömeget – jelentette a Reuters.

A Trafalgar téren tüntetők „Szabadság és nem félelem!” valamint „Csalás!” feliratú transzparensek alatt vonultak fel, és azt skandálták a rendőröknek hogy csatlakozzanak hozzájuk. 

Helyi idő szerint délután két óra előtt nem sokkal a rendőrség felszólította a tiltakozáson résztvevőket, hogy tartsák be az érvényes rendszabályokat, mert veszélyeztetik a közterületen tartózkodók egészségét.  A Reuters által idézett szemtanú szerint ennek ellenére több százan  a téren maradtak, amikor egy órával később a rendőrség elkezdte oszlatni a demonstrációt. 

A jelenleg érvényes előírások szerint Nagy-Britanniában tilos a hat főnél nagyobb tömegben összeverődni. Ez alól  kivételt képeznek a  politikai gyűlések, amennyiben a szervezők vállalják, hogy betartják a vírus terjedésének megfékezésére hozott előírásokat. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek