Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

2100 eurós prémiumot fizet a Nutella tulajdonosa a cég hatezer munkatársának

2020.09.19. 16:08

Átlagosan 2100 euróval több fog érkezni az olasz Ferrero édesipari óriás csaknem hatezer dolgozójának számlájára az ősszel – írta a G7.hu. Az augusztusban zárult pénzügyi évben a Ferrero 2,9 százalékkal növelte bevételét, nyeresége pedig 222 millió euró lett. Mivel a pénzügyi tervben 2200 euró volt megjelölve maximum adható prémiumként, a  tényleges számok valószínűleg igen közel járhattak a cégcsoport kitűzött céljaihoz. 

A juttatás némileg eltérő lehet az egyes Ferrero-gyárak dolgozói között, a prémium legkisebb összege 2029 euró, a legjobban teljesítő egységekben pedig 2170 euró üti a munkatársak  markát.

Az átszámítva csaknem 750 000 forintnyi prémium elég  jelentős eredmény a koronavírus-járvány nyomában járó gazdasági problémák évében, főleg a tavaszi első hullám alatt sokat szenvedő Olaszországban. A szakszervezet a közleményében úgy fogalmazott, hogy a pandémia alapvetően befolyásolta az olaszok fogyasztási szokásait, azonban a Ferrero-termékek iránti globális kereslet átlagosan nem csökkent.