Eszter, Eliza
EUR 383,02 Ft
USD 356,86 Ft
14 °C
24 °C

Béketárgyalások közben támadtak a tálibok, több mint félszáz halott Afganisztánban

2020.09.21. 20:39

Véres támadássorozatot hajtottak végre Afganisztánban a tálib felkelők, jóllehet képviselőik a kabuli kormány megbízottaival szombaton béketárgyalásokba kezdtek Katarban.

Az öt – Uruzgánban, Tahárban, Kapiszában, Maidan Vardakban és Balhban – tartományban végrehajtott támadásokban a biztonsági erők legalább 53 tagja vesztette életét. A támadásokban a biztonsági erők további 51 tagja megsebesült. A legvéresebb rajtaütés az uruzgáni volt, amelyben helyi beszámolók és egy tartományi tanácsos szerint a fegyveres erők több mint két tucat tagja lelte halálát – írja az MTI. 

Kapcsolódó

Nemzetközi Büntetőbíróság: Vizsgálni lehet az afganisztáni háborús bűncselekményeket

Nem szabad kizárólag előzetes kivizsgálások eredményeire hagyatkozni.

Közben az afgán belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy 98 civil vesztette életét, és további csaknem 230 sebesült meg az Afganisztán-szerte dúló erőszakban az elmúlt két hétben.

A katari fővárosban szombaton megkezdett tárgyalásokon a tűzszünet mellett szó esik a nők és a kisebbségek jogairól, több tízezer tálib harcos, valamint a hadurakhoz hű milíciák lefegyverzéséről, de a témák közt szerepel a hatalom megosztása és az alkotmány módosítása is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla