Hollandiában csúcsot döntött a 24 óra alatt talált új fertőzöttek száma

2020.09.21. 17:39

Hollandiában soha ennyi koronavírusos beteget nem regisztráltak egy nap alatt,  mint az elmúlt 24 órában. A holland közegészségügyi intézet adatai szerint 2215 esetben lett pozitív a vírusteszt eredménye, ez 350-nel haladja meg a vasárnap jelzett fertőzésszámot – írtja az MTI. Az elmúlt hét napban immáron ötödik alkalommal lett egyre több az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Ezt megelőzően április 10-én rögzítették a legtöbb új esetet,1327-et. 

A Johns Hopkins Egyetem arról számolt be, hogy Hollandiában az igazolt fertőzöttek száma átlépte a 100 ezret, a halálos áldozatoké pedig a 6300-at. A fertőzés hullámának megállítására a helyi hatóságok a múlt hét végén szigorítottak a már korábban bevezetett korlátozó intézkedéseken az ország négy legnagyobb városában. Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben a rendkívüli szabályok főként a kávézókat, bárokat és éttermeket érintik. A vendéglátóhelyek legkésőbb éjjel egy óráig maradhatnak nyitva, és tilos olyan rendezvények megtartása, ahol több mint ötvenen vesznek részt.

Kapcsolódó

Nyérc fertőzhetett meg egy embert koronavírussal Hollandiában

A nyércek akár tünetmentesen is hordozhatják a vírust, az ország összes nyércfarmját tesztelni fogják.

    

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla