Új módszerrel szűri a Facebook a szerzői jog által védett képeket

2020.09.21. 20:33

A TechCrunch híre szerint a Facebook megjelöli azokat a képeket, amelyek más közösségi oldalakról származnak. Egy tartalom szerzői könnyen eltávolíthatják a képeket a Facebookról és az Instagramról. 

A valódi változás az, hogy eddig a Facebook algoritmusa blokkolta a tartalmakat, most viszont közvetlenül a kép vagy fotó tulajdonosa teheti meg. 

A szerzői jogot a Rights Manager kiválasztásával lehet bejelenteni akár magyar nyelven is. Ha ez megtörtént, a rendszer keresni fogja az adott képet a Facebookon és az Instagramon.  Ahhoz, hogy megkapja valaki a tulajdonjogot, egy .csv file-t kell feltöltenie a Rights Managerbe a kép vagy műalkotás metaadataival. Ha a kép és a metaadatok összeillenek, feldolgozza a képet, és onnantól figyelni fogja.

Ha egyezést talál a rendszer, értesítést küld, az viszont a szerzők döntése, nem az algoritmusé, hogy blokkolni szeretnék, vagy hagyják az átvételt. A szerzők blokkolhatják a tartalmat akár az egész világon, de leszűkíthetik meghatározott helyre vagy szövegkörnyezetre. 

Az még egyelőre kérdés, mi lesz az olyan határterületekkel, mint a montázs vagy a mémek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla