Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 365,69 Ft
11 °C
23 °C

Nem lassítja a drogcsempészeket a koronavírus

2020.09.22. 22:27

A Covid-19 járvány nem lassította le a kábítószer kereskedelmet közölte kedden közzétett kutatásában az Európai Unió drogügynöksége (EMCDDA) – írja az MTI. 

A kokain meglepően gyorsan terjed, sőt, olyan országokba is eljutott, ahol azelőtt nem volt jellemző.  A jelentés kitért arra is, hogy a drogcsempészek gyorsan alkalmazkodtak az  új korlátozásokhoz, új módszereket és útvonalakat találtak. Az újítások megnehezítik a harcot ellenük.

A legtöbb kokain, heroin, és kannabisz legális hajózási útvonalakon keresztül érkezik Európába. Az utcai kereskedelem a járvány miatt nem működik, de ezzel egyidőben fellendült az online drogügylet, a darkneten, a közösségi oldalakon. Az ügynökség felhívta a figyelmet, hogy mostanában megszaporodtak az az MDMA-hoz hasonló szintetikus tabletták. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét