Bernát, Felícia
EUR 384,15 Ft
USD 363,94 Ft
8 °C
30 °C

Enyhült a munkanélküliség Ausztriában

2020.09.22. 18:49

Enyhült Ausztriában a koronavírus-járvány miatt kialakult munkanélküliség az áprilisi mélyrepüléshez képest. Az Arbeitsmarktservice (AMS) adatai alapján az álláskeresők száma 403,4 ezer, ami azt jelenti, hogy több mint ötszáz fővel csökkent egy hét alatt.  Ebből 70 ezren már több mint egy éve keresnek munkát, 58,5 ezren átképzési programban vesznek részt.

A munkanélküliség a turizmust sújtotta a leginkább, de a a logisztikai, a művészeti és szórakoztatóipari állások is megsínylették. Bécsben 85 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma. 

A részmunkaidős foglalkoztatás támogatása a turizmusban nagyjából 100 ezer munkahelyet mentett meg. A feldolgozóiparban 140 ezren veszik igénybe, ami 100 ezres csökkenés a csúcsidőhöz képest.  

A turisztika területén jelenleg 28 ezren dolgoznak részmunkaidőben.  

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek