Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Karanténban Charles Michel, elmarad az EU-csúcs

2020.09.22. 17:46

Karanténba került Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, ezért elmarad a szervezet csütörtökre és péntekre tervezett rendkívüli csúcsértekezlete – írta meg a Politico. Michel szóvivőjéének tweetjét idézve a brüsszeli portál azt írja, hogy az uniós vezető egyik testőre koronavírusos lett, ezért vált szükségessé a politikus elkülönítése. Az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács rendkívüli csúcstalálkozóját október elsején tartják meg.

Jó hír ez Orbán Viktor miniszterelnök számára, a kormányfő ugyanis így részt vehet a Puskás Arénában a csütörtök esti Szuperkupa-döntőjén. Nemrég mi is megírtuk, hogy a kormányfő az Európai Tanács találkozója miatt nem lehet jelen a Bayern München és a Sevilla FC mérkőzésén, erről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke beszélt a hírportálnak. 

Az Európai Szuperkupa-mérkőzés csütörtökön 21 órakor kezdődik a Bayern München és az Európai liga-győztes Sevilla FC csapatai között. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az UEFA versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket.