Nemzetközi akció buktatta le a darkweb illegális kereskedőit

2020.09.22. 18:55

Csaknem kétszáz embert állítottak elő egy nemzetközi akció keretében, akik illegális termékekkel kereskedtek a darkneten, az internet különleges titkosító technológiákkal működő, főleg bűnözők által használt részén – olvasható az Europol oldalán.

A hágai székhelyi szervezet tájékoztatása szerint 179 bűnöző több tízezer illegális termékkel kereskedett. Több mint 6,5 millió dollárt foglaltak le készpénzben és különféle virtuális pénznemekben, mintegy 500 kilogramm kábítószer mellett többféle pszichoaktív anyagot vagy azokat tartalmazó gyógyszert koboztak el, valamint 64 lőfegyvert találtak.

A mostani annak a tavaly májusi akciónak a folytatása, amikor felszámolták a Wall Street Marketet, a világ második legnagyobb illegális online piacterét.

A bűnügyi együttműködés eredményeképpen az Egyesült Államokban 121, Németországban 42, Hollandiában nyolc, az Egyesült Királyságban négy, Ausztriában három, Svédországban egy embert vettek őrizetbe, valamint számos vizsgálat továbbra is folyamatban van. Megpróbálják felkutatni az illegális árukat kínáló, illetve az ilyen termékeket vásárló bűnözőket is.

Kapcsolódó

Megmozgatta a járvány a kábítószerpiacot

Gyorsan alkalmazkodtak a bűnözők a lezárásokhoz. Bár akadtak ellátási nehézségek, az Europol szerint újraszervezték a piacot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek