Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Oroszország nem szeretné, hogy az Egyesült Államok válságba kerüljön a választások után

2020.09.22. 22:36

Oroszország nem érdekelt abban, hogy az Egyesült Államok mély válságba kerüljön a novemberi elnökválasztást követően – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Arra a kérdésre, hogy kitörhet-e egy „színes forradalom" a tengerentúlon, ha valamelyik fél nem ismeri el az elnökválasztás eredményét, a politikus kijelentette:

Ezt nem nekem kell eldöntenem. Van egy vicc, amely szerint az Egyesült Államokban sosem lesz színes forradalom, mert az Egyesült Államokban nincs amerikai nagykövetség. Minden viccben van valamennyi igazság.

Emlékeztetett arra, hogy Moszkva már többször megfogalmazta, maga Vlagyimir Putyin elnök is, hogy együtt fog működni bármilyen, az amerikai jogrend alapján megválasztott vezetéssel.

„Nagyon nem szeretnénk, ha egy olyan, világviszonylatban vezető ország, mint amilyen az Egyesült Államok, mély válságba kerülne, ha ott zavargások alakulnának ki az erőszak és a rasszizmus megnyilvánulásainak a formájában, amelyek jelenleg figyelhetők meg az Egyesült Államok egyes államaiban és városaiban" - jelentette ki.  • Bérelnék
  • Hírek