Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,18 Ft
8 °C
30 °C

Többmilliárdos gazdasági mentőcsomagot fogadott el az izraeli kormány

2020.09.22. 14:50

Több milliárd sékel értékű mentőcsomagot nyújt a vállalkozások és a munkavállalók megsegítésére az izraeli kormány, hogy enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket – írja az MTI.

A 10,5 milliárd sékel (890 milliárd forint) értékű mentőcsomagot hétfő éjszaka fogadta el a kormány. Ezen a csomagon kívül a zsidó állam szeptemberben és októberben további egyszeri kifizetést biztosít az olyan cégeknek, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat. A közös teherviselésre hivatkozva a kabinet arról is döntött, hogy ideiglenesen tíz százalékkal csökkenti a miniszterelnök, a miniszterek és a parlamenti képviselők fizetését.

Izraelben múlt hét végén legalább három hétre tervezett országos zárlat lépett életbe, miután a napi új koronavírus-fertőzöttek száma soha nem látott magasságba emelkedett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek