Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 366,29 Ft
11 °C
23 °C

Szijjártó Péter tanévet nyitott Beregszászon, az ukrán külügyminiszter az ígérete ellenére nem ment el találkozni vele

2020.09.23. 16:44 Módosítva: 2020.09.23. 19:44

Kezdetét vette a tanévnyitó a ünnepség a beregszászi református templomban. Ígéretével ellentétben  az eseményen nem vett rész sem Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere, sem a delegációja – adta hírül a Kárpátalja portál. A két politikus Ungváron találkozott.

– A helyzet úgy fest, hogy az országhatárok és a nemzet határa nem esik egybe, de csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki ebből a helyzetből – mondta a magyar külügyminiszter.

Elmondta továbbá, hogy minden határon túli közösség közt a kárpátaljai magyarok néznek szembe a legnagyobb kihívással, mivel ott fogy a leggyorsabban a magyarság lélekszáma.

Szijjártó Pétert kitüntették a tanintézmény legrangosabb kitüntetésével, a Rákóczi-díjjal. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az elismerés  a közösségért való kiállás, a kárpátaljai és az anyaországi magyarok közös küzdelmének jelképe.  

A határok nem elválasztanak, hanem összekötnek minket – üzente.  Elmondta továbbá, hogy ami a kárpátaljai magyaroknak jó, az Ukrajnának is jó. Megemlítette, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta 22 kárpátaljai kórház kapott összesen 50 lélegeztetőgépet Magyarországtól. Ukrajna számíthat Magyarországra, és a  Rákóczi-főiskola is, amely a magyarság megmaradásának egyik legfontosabb bástyája.  

Hangsúlyozta, hogy a magyar nemzetpolitika alapelve, hogy minden magyar felelős minden magyarért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét