Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Több mint ezren indítottak csoportos pert az osztrák kormány ellen a koronavírus-helyzet kezelése miatt

2020.09.23. 20:08

Különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus-járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen –írja az MTI A felperesek, akik állításuk szerint a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg, megbízták Peter Kolba osztrák ügyvédet, hogy járjon el a nevükben.

Az ügyvéd  szerdán arról számolt be, hogy a panaszosok nagy része Németországból, Svájcból, Nagy-Britanniából, Hollandiából és a skandináv országokból jött. Az ügyvéd szerint a kormány és a helyi hatóságok

annak ellenére hagyták a síterepet néhány napig tovább üzemelni március elején, hogy feltehetően már tudtak arról, hogy többen megfertőződtek, a helyzetet pedig fokozta Ischgl kaotikus evakuálása.

Peter Kolba és jogi csapata első lépésként kedden keresetet indított négy turista, egy üzletember, illetve egy olyan férfi családjának a nevében, aki életét vesztette a fertőzés következtében. A család 100 ezer eurós (több mint 36,5 millió forintos) kártérítést követel.

Egy júniusban nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az Ischgl-síterep lakóinak csaknem fele átesett a koronavírus-fertőzésen.  • Vennék
  • Hírek