Ivó, Milán
EUR 383,52 Ft
USD 366,73 Ft
6 °C
26 °C

Trump támogatásokat vesz el az „anarchista” városoktól

2020.09.23. 07:45

Trump anarchistának bélyegezte New Yorkot, Portlandet és Seattle-t, mert szerinte kudarcot vallottak a bűncselekmények megelőzésében a nyári tüntetések alatt, és túlságosan toleránsak voltak a szabálysértő tüntetőkkel. Ezen okok miatt pedig el szeretné vonni az állami támogatások egy részét az „anarchista” városoktól. Az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma hétfőn kiadott egy nyilatkozatot, melyben hivatalosan is igazolták Trump szavait az említett városok bűnözési rátájának közlésével. 

Nem engedhetjük meg, hogy az állami adódollárokat elpazarolják, amikor kérdéses az állampolgárok biztonsága

– közölte az Egyesült Államok legfőbb ügyésze, William Barr a minisztérium nyilatkozatában, amelyben továbbá felszólította a fentebb említett városokat, hogy „váltsanak irányt, vegyék komolyan az állam alapfeladatait, és kezdjék el megvédeni a lakosaikat”.

A városok polgármesterei politikai indíttatásúnak és szakmaiatlannak nevezték a döntést. A Trump-vezetést pedig felelősséghárítással és saját hibáinak elfedésével vádolták, írja a BBC.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek