Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Izrael tovább szigorít a koronavírus miatt elrendelt zárlaton

2020.09.24. 09:19

Az izraeli kormány csütörtökön bejelentette, hogy szigorítja az országos zárlatot a koronavírusos fertőzések számának ugrásszerű növekedése miatt – jelentette a Jediót Ahronót portálja, a ynet.

Úgy döntöttünk, behúzzuk a kéziféket

– mondta Joáv Kis egészségügyi miniszterhelyettes az Izrael Rádióban, az újabb korlátozásokat azonban nem részletezte. Mindazonáltal több izraeli sajtóorgánum szerint a rendelkezések szűkítik a nyitva tartó boltok számát, a lakhelyelhagyási korlátozás pedig érvényes lesz az utcai tüntetésekre is.
    

Az új rendelkezések – amennyiben a törvényhozás jóváhagyja – pénteken lépnek életbe.

Izraelben szeptember 18-án vezettek be egy hónapos országos zárlatot a járvány második hullámának megfékezésére. Az iskolák bezártak és kijárási korlátozásokat vezettek be. Az ország vezetése a három hétre tervezett zárlattal elsősorban az egészségügyi rendszer túlterhelését akarja megakadályozni. A drasztikus intézkedés bevezetése előtt több kórházvezető jelezte, hogy az egészségügyi intézmények kezdik elérni kapacitásaik határát.

A 9 milliós országban a múlt héten az új igazolt esetek száma naponta megközelítette a hétezret. Izraelben 204 690 fertőzéses esetet regisztráltak, 1325-en meghaltak, 144 963-an pedig felgyógyultak a kórból a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.  • Vennék
  • Hírek