Argentínában is megdőlt a napi koronavírus-fertőzöttségi rekord

2020.09.25. 06:18

Argentínában 13 467 új koronavírusos esetet regisztráltak az egészségügyi hatóságok az elmúlt 24 órában, ami napi rekordot jelent a járvány kezdete óta - tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi minisztérium.

Az előző csúcsértéket egy héttel ezelőtt mérték, akkor 12 701 ember kapta el a fertőzést egy nap alatt.A fertőzöttek száma mostanra 678 266-ra nőtt. A legtöbb új fertőzésese esetet – 6122-t – Buenos Aires tartományban mérték – írja az MTI.

Az elmúlt napon 391 ember halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, ezzel a halálesetek száma 14 766-re emelkedett. Eddig 536 589 ember gyógyult meg.Argentínában március 3-án bukkant fel a koronavírus, és március 20-a óta országos karantén van érvényben, amely hatályát a múlt héten október 11-ig meghosszabbítottak.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint a dél-amerikai országok közül a fertőzöttek számában Argentínát megelőzi Brazília, Kolumbia, Peru és Mexikó.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek