Ivó, Milán
EUR 383,76 Ft
USD 365,29 Ft
6 °C
26 °C

Bulgáriában két hónapos rekordot döntött a fertőzöttek napi száma

2020.09.25. 08:51

Bulgáriában 290-nel nőtt az elmúlt napon a koronavírussal fertőzöttek száma, ami 130-cal meghaladja az előző napi esetszámot, és két hónapos rekordot jelent – közölte péntekre virradóra honlapján az egészségügyi minisztérium.

A fertőzöttek száma ezzel 19 573-re nőtt.

Az elmúlt napon hatan haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, ezzel 785-re nőtt az elhunytak száma. Jelenleg 744 beteg szorul kórházi kezelésre, harmincan közülük intenzív osztályon vannak. 

A minisztérium szerint a kórházakban szakemberhiány alakult ki, elsősorban az ápolók körében. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 1095-en kapták el a fertőzést.

Bulgáriában március 8-án regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet, március 13-tól május 14-ig rendkívüli állapot volt érvényben a járvány miatt. A most is hatályban lévő rendkívüli járványhelyzetet november végéig hosszabbította meg a kormány. Kötelező a maszk viselete a zárt nyilvános helyiségekben és a tömegközlekedési eszközökön, közösségi távolságtartásra kötelezik a polgárokat, és az orvosok a szabad ég alatti rendezvényeken is javasolják a védőmaszk használatát.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) csütörtöki jelentésében közölte, hogy fokozott aggodalmat vált ki a koronavírus-járvány alakulása és a megnőtt halálozási ráta hét európai uniós tagállamban: Magyarországon, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Máltán, Spanyolországban és Romániában.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek