Bernát, Felícia
EUR 384,33 Ft
USD 363,36 Ft
7 °C
31 °C

Elhalasztják a riói karnevált

2020.09.25. 06:57

Határozatlan időre elhalasztják a riói karnevált, amire az elmúlt évszázadban nem volt példa – írja az MTI. 

Februárban szokás megtartani a világleghíresebb karneválját, de idén a táncparádét szervező szambaiskolák szövetsége, a Liesa úgy döntött csütörtökön, hogy a koronavírus-járvány miatt későbbre halasztják a karnevált, de új időpontot nem tűztek ki.

Jorge Castanheira, a Liesa szerint a koronavírus elleni oltás nélkül rendkívüli nehéz lenne biztonságos körülmények között megrendezni az eseményt. A februári karnevált legkésőbb 2022 januárjára halaszthatják, mert nem ütközhet annak az évnek a karneváljával. Egyes vélemények szerint legkorábban áprilistól jöhetnek létre a táncparádé megrendezéséhez szükséges biztonsági körülmények.

Brazília a harmadik legfertőzöttebb ország a világon és a második legtöbb koronavírus miatti halálesetet regisztrált ország. Az egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint az elmúlt 24 órában 32 817 új fertőzéses esetet regisztrálták, és 831-en haltak meg. A járvány eleje óta ezzel közel 4,66 millióra nőtt a fertőzöttek száma és csaknem 140 ezerre a halottaké. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás