Lelőttek egy rendőrt a nagy-britanniai Croydonban

2020.09.25. 11:58 Módosítva: 2020.09.25. 13:02

Lelőttek egy rendőrtisztet a dél-londoni Croydon rendőrkapitányságán. A halálos lövés akkor érte, amikor egy letartóztatott férfi ruházatát vizsgálta át. - jelentette a BBC.

A nyomozás alapján a gyanúsított a vizsgálóban rántotta elő a pisztolyt, amellyel a rendőrt és saját magát is meglőtte. Mindkettejüket kórházba szállították, de a rendőrtiszt a beszállítását követően életét vesztette, míg  23 éves támadója életveszélyes állapotban került az intenzív osztályra. 

A Magyarországhoz hasonlóan rendkívül szigorú fegyvertartási szabályairól híres Nagy-Britanniában nagyon ritkák az ilyen esetek, ezért a városi főkapitányság fontosnak tartotta közzétenni, hogy nem rendőrségi lőfegyver okozta a halálos sérüléseket. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás