Erik, Alexandra
EUR 383,76 Ft
USD 366,53 Ft
9 °C
23 °C

Lemondott a Vatikán kardinálisa

2020.09.25. 07:51

A római katolikus egyház olasz elöljárója, Giovanni Angelo Becciu szeptember 24-én lemondott a bíborosi pozíciójával járó jogokról – jelentette be az Apostoli Szentszék. 

Becciu bíboros neve felmerült a Vatikán egyik pénzügyi botrányával kapcsolatban. Az ügy egy londoni luxusépület egyházi pénzekből való megvételéről szólt. A vásárlás miatt azóta is pénzügyi vizsgálat zajlik.  A bíboros mindent tagad.

Becciu bíboros hat éven át volt a Pápai Államtitkárság Általános Ügyek részlegének vezetője, és 2018-ban nevezték ki bíborosnak. A BBC értesülései szerint bíborosi címét meg fogja tartani, de jogainak elvesztése miatt a következő pápaválasztáson már nem szavazhat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek