Ivó, Milán
EUR 383,62 Ft
USD 365,53 Ft
6 °C
26 °C

Rekordot döntött az új koronavírusos esetek száma Lengyelországban

2020.09.25. 14:52

A koronavírus-járvány kitörése óta a legmagasabb napi növekményt, 1587 új fertőzöttet regisztráltak pénteken Lengyelországban. Az egészségügyi tárca szóvivője járványügyi szigorításokat helyezett kilátásba.

Az új eseteket több mint 24 ezer elvégzett teszt alapján azonosították. A közel 38 millió lakosú Lengyelországban 15 264 az aktív fertőzöttek száma. A járvány kitörése óta 84 396 fertőzöttet regisztráltak. Múlt szombaton első alkalommal regisztráltak ezer feletti fertőzöttet. Összesen 2392, többségében más krónikus betegségekben is szenvedő beteg hunyt el eddig. Az utóbbi 24 órában huszonhárman haltak meg.

Az egészségügyi tárca szóvivője, Wojciech Andrusiewicz sajtóértekezletén megerősítette a korábbi megállapításokat, miszerint a növekmény nem a nagy járványgócok rovására írandó, hanem a nyári hónapok után intenzívebbé vált mindennapi kapcsolatok eredménye. Megerősítette viszont, hogy valamivel nagyobb mértékben érte fertőzés egy-egy gondozóotthon lakosait, ezért az egészségügyi tárca kénytelen volt kezdeményezni az ilyen intézményekre vonatkozó látogatási tilalmat.

Andrusiewicz kiemelte a járvány alatt érvényesített alapvető egészségügyi szabályok betartásának fontosságát, és közölte: az egészségügyi miniszter javasolni fogja a jelenlegi intézkedések megszigorítását, elsősorban a „piros” és „sárga” járásokban, vagyis olyan térségekben, ahol korábban a két hét folyamán több mint 12, illetve 6-12 új esetet jegyeztek tízezer lakosra számítva. Az ilyen kategóriájú közigazgatási egységek összetétele szombattól megváltozik, 2 pirosnak, 18 pedig sárgának minősül a 380 lengyelországi járás közül.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek