Bernát, Felícia
EUR 384,16 Ft
USD 364,04 Ft
8 °C
30 °C

Nem kerül karanténba, aki a vasárnapi választásokra megy Romániába

2020.09.25. 16:36

Az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy kettős állampolgárok, ha azért utaznak Romániába, hogy részt vegyenek a vasárnapi önkormányzati választásokon, korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára videóüzenetében elmondta: fontosnak gondolják, hogy minden érintett részt tudjon venni a voksoláson. Ezért döntött az operatív törzs arról, hogy nem kerülnek karanténba Magyarországon azok, akik részt vesznek a választáson, és ezt a román személyi igazolványukra a szavazáskor ragasztott matricával tudják igazolni.

A szavazók és kiskorú gyermekeik vasárnap reggel nyolc órától hétfőn reggel kilenc óráig a magyar–román határ bármelyik átkelőhelyén korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra.

Romániában vasárnap tartják az önkormányzati választásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt halasztottak júniusról mostanra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek