Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Romániában tovább gyorsul a járvány terjedése

2020.09.25. 17:38
1300 felett a napi új fertőzések átlaga.

Romániában újabb 1629 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, így péntekre meghaladta az ezerháromszázat a napi esetszám kéthetes átlaga.

Augusztus elejétől másfél hónapig az országban egyenletesen, átlagosan napi ezerkétszázzal növekedett a fertőzöttek száma, de az utóbbi két hétben ismét gyorsulni kezdett a járvány terjedése. Az adatok alapján már a napi 1317 új eset számít átlagosnak, a pénteki jelentésben szereplő esetszám pedig 24 százalékkal haladta meg az ezerháromszázas átlagot.

Az utóbbi két hét átlagánál tíz százalékkal több, 42 halálesetet jelentettek pénteken, így 4633-ra emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

Kiugróan magas a halálozási ráta

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az EU-ban lakosságarányosan továbbra is kiugróan magas Romániában a koronavírus-fertőzésnek tulajdonítható halálozási ráta. Az utóbbi két hétben az országban minden egymillió lakosra 27 koronavírus-haláleset jutott, ami több mint négyszerese az európai uniós átlagnak.

A járvány lakosságarányos terjedési sebessége viszont Romániában jelenleg nagyjából megfelel az uniós átlagnak: az utóbbi két hétben minden százezer lakosra 95 új koronavírus-fertőzött jutott.

Romániában az ismert aktív esetek száma megközelítette a 19 ezret, közülük 7245-en vannak kórházban, 508 súlyos esetet pedig intenzív osztályon ápolnak.

Románia továbbra is a világ harmincadik legfertőzöttebb országa, Európában pedig a nyolcadik a WHO szerint.

Kapcsolódó

Romániában ismét 500 felett a súlyos fertőzések száma

Tombol a járvány, jelenleg 506 fertőzött szorul intenzív terápiára.  • Eladnék
  • Hírek