Botond, Mózes
EUR 386,97 Ft
USD 372,14 Ft
14 °C
29 °C

Ruhák és történetek

2020.09.25. 12:12

Vannak visszatérő hullámok a divatban. Lehet tagadni, de egy amerikai szerzőpáros nemrégiben bemutatott könyvében látható képek idős, esetenként akár 90 év feletti „modelljei” sokszor ugyanazokat a vadonatújnak tűnő ruhákat hordják évtizedek óta. Amelyek most újra divatosak.

A CNN nem véletlenül adta a „Véletlenül hipszter” címet a könyvet méltató cikkének.

A fentieken túl különlegessége a sorozatnak, hogy a képek az utcán készültek, ráadásul az USA számos Chinatownjában vegyesen. A szerzők, ha megláttak egy érdekes szettet szembejönni, csak megkérdezték viselőjét, hogy lefényképezhetik-e. És az idős, kínai származású amerikaiak örömmel álltak modellt. 

A néha elegáns, néha vicces, néha bohókás, néha furcsa szettek mögött legtöbbször kemény munkával töltött évtizedek és egyéni történetek állnak. A Chinatown szépei című könyv szerzői ugyanis nemcsak lefényképezték, hanem meg is interjúvolták modelljeiket. Történeteik pedig legalább annyira széles skálán mozognak, mint amilyen színesen öltöztek a fényképen megörökített idős nők és férfiak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla