Erik, Alexandra
EUR 383,54 Ft
USD 366,07 Ft
9 °C
23 °C

Hamarosan jön az olcsó és gyors teszt a koronavírus kiszűrésére

2020.09.28. 22:13

A globális együttműködés eredményeként kifejlesztett teszt 15-30 perc alatt kimutatja az antitestekből, hogy valaki elkapta-e a koronavírust. A teszt ára az alacsony és közepes jövedelmű országokban 5 dollár körül lesz, nagyjából 1000-1500 forint körül – adta hírül a Guardian.

Azok a jómódú országok, amelyek aláírták a Covid Eszközökhöz való Hozzáférési Kezdeményezést  (ACT accelerator), szintén könnyen tudnak rendelni a tesztből.

Vannak más antitesteket kimutató tesztek, de ez az egyetlen, amely teljesíti a WHO követelményeit. A teszt úgy néz ki, mint egy terhességi tesztcsík, a kék sáv jelenti azt, hogy az eredmény pozitív. 

Az ACT accelerator lehetővé teszi a nagy tételben vásárlást a világ bármely területén, és a vakcina portfóliója is széles körben elérhető lesz, amennyiben lesz bizonyítottan hatásos oltóanyag.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek