Nem tapasztaltak jelentős mellékhatást az orosz vakcinánál

2020.09.28. 19:19

Oroszországban a napi új fertőzöttek száma már 8000 fölé kúszott az elmúlt 24 órában. Így már több mint egymillió-százötvenkilencezer az igazolt koronavírusos betegek száma. Az új esetek negyede tünetmentes. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a kimutatott koronavírus-fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok, India és Brazília után. Az aktív esetek száma meghaladja a 193 ezret, több mint húszezren hunytak el a kórban – írja a távirati iroda.

Kapcsolódó

40 ezer emberen tesztelik az orosz koronavírus-vakcinát

Ezzel egy időben elkezdik az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetett csoportok beoltását is, önkéntes alapon.

A Covid–19 elleni első orosz vakcinát kidolgozó Gamaleja Intézet hétfőn közölte, hogy az oltást eddig több mint ötezren kapták meg a klinikai kísérlet harmadik szakaszában, vagy a „polgári forgalomban”. Jelentős nemkívánatos tünetet vagy mellékhatást a vakcina leírásában foglaltakon felül senkinél nem észleltek.

Moszkvában hétfőtől érvényesek Szergej Szobjanyin polgármester ajánlásai, amelyek szerint mintegy ötezer vállalatnak lehetőség szerint ismét távmunkára kell átállítani az alkalmazottait, a 65 év felettieknek tanácsos otthon maradniuk.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla