Elhunyt jelöltet választottak polgármesternek Deveselu lakói

2020.09.28. 21:43

Egy román falu vezetőjének olyan férfit választottak, aki néhány nappal a választások előtt elhunyt. Deveselu lakói a sírjánál ünnepelték meg a választási győzelmet – adta hírül az APNEWS.

Az 57 éves Ion Aliman polgármesterjelölt tíz nappal a szavazás előtt halt meg, ezért már nem lehetett a nevét leszedni a szavazócéduláról. A férfi hirtelen halt meg a koronavírus szövődményei miatt. Korábban kétszer volt már polgármester.

A vasárnapi választáson a szociáldemokrata párt színeiben indult, a törvény szerint már nem lehetett eltávolítani a nevét és új jelöltet állítani.  Az 1700 szavazásra jogosult lakos közül 1020 Alimanra szavazott.

A választások után a falu lakói éjszaka mécsesekkel és gyertyákkal a temetőbe vonultak, hogy Aliman sírjánál gratuláljanak a győzelméhez.

A közeljövőben újabb választást tartanak Deveseluban. A teendőket addig Aliman helyettese intézi.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek