Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,42 Ft
8 °C
30 °C

Magyar oltóanyaggyár épül Mongóliában

2020.09.29. 20:58

Mongóliában magyar cégek a jövő év elején megkezdik egy új oltóanyaggyár építését egy 57 millió dolláros kötött segélyhitel programban – számolt be róla Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

A külgazdasági és külügyminiszter Njamceren Enkhtaivan mongol külügyminiszterrel tárgyalt kedden. Videokonferenciájukon megállapodtak, hogy mezőgazdasági beruházások ösztönzéséért hamarosan újabb segélyhitel program indul – adta hírül a távirati iroda.

A magyar külügyi tárca vezetője hangsúlyozta: mindkét ország elkötelezett a terrorizmus elleni globális küzdelemben, ezért „kölcsönösen szorgalmazzuk, hogy az ENSZ költségvetése terjedjen ki a terrorellenes feladatok finanszírozására is”. Szijjártó Péter szerint továbbra is óriási az érdeklődés a magyarországi ösztöndíjak iránt, amit jól mutat, hogy kétszáz helyre már több mint 750 diák jelentkezett Mongóliából.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek