Egy egész oroszlánfalkát öltek le, mert kiszöktek a nemzeti park területéről

2020.09.30. 19:16

Egy dél-afrikai, héttagú oroszláncsalád kétszer is kiszökött az élőhelyükül szolgáló nemzeti park területéről, ami mind az emberekre és a haszonállatokra veszélyt jelentett. 

A nemzeti park igazgatóságát (Sanparks) egy gazda értesítette, aki tucatnyi birkáját találta szétmarcangolva földjén. A vadőrök hamar megállapították, hogy egy, a Karoo Nemzeti Parkban élő oroszlánfalka három tagja szökött meg és vitte véghez a mészárlást.

A szökött oroszlánokat sikerült visszaterelni a rezervátumába, de néhány órával később újra a nemzeti park területén kívül észlelték őket helikopteres felderítés közben. A hatóságok az egész falka leölése mellett döntöttek, nehogy a ragadozók további jószágot öljenek meg, esetleg emberre támadjanak a térségben – közölte az MTI.

A nemzeti park területén maradt elég oroszlán, így a falka kipusztítása nem veszélyezteti a turizmust – mondta el Rey Thukhuli, a South African National Parks szóvivője.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás