Bernát, Felícia
EUR 384,14 Ft
USD 363,93 Ft
8 °C
30 °C

Holnaptól szükségállapot Szlovákiában

2020.09.30. 15:11

Igor Matovič, Szlovákia miniszterelnöke Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy október 1-től bevezetik a szükségállapotot – erről az ÚJSZÓ felvidéki magyar nyelvű portál számolt be. Ahogy arról a határon túli médium tájékoztat, a szükségállapotot egyelőre 45 napra hirdetik ki. Ebben a rendkívüli helyzetben az állam a szükséges mértékben, illetve ideig korlátozhatja az állampolgárok jogait és szabadságát. Akkor lehet kihirdetni, ha közvetlen veszélyben van az emberek élete vagy egészsége, vagy jelentős károkat szenvedett a környezet. A szükségállapot maximum 90 napig tarthat. 

Kapcsolódó

Szlovákia veszélyhelyzetet, Csehország szükségállapotot készül bevezetni

Északi szomszédunknál októbertől a sport- és egyházi eseményeket is betiltják, a szabadban is kötelező lesz szájmaszkot viselni bizonyos esetekben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek