Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 366,29 Ft
11 °C
23 °C

Varsó: Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök-helyettes lesz

2020.09.30. 16:37

Ismét szerepet vállal a lengyel kormányban Jaroslaw Kaczynski. A vezető lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság elnöke a nemzetvédelmi, a bel- és az igazságügyi tárcát felügyelő kormányfő-helyettesi tisztséget látja el – írta a távirati iroda. Jaroslaw Kaczynski 2006-2007-ben a miniszterelnöki posztot töltötte be.

Kapcsolódó

Kaczynski: Június 28-án megtartjuk a lengyel elnökválasztást

A vezető lengyel kormánypárt elnöke szerint semmilyen lehetőség nincs a további halasztásra.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő hangsúlyozta: a változásoknak inkább strukturális, mint személyi jellege van, mivel az átalakított kormány fő feladata az lesz, hogy rugalmasan reagáljon a koronavírus-járvány okozta gazdasági kihívásokra. A minap megújított koalíciós szerződés szerint az eddigi 20-ról 14-re csökken a minisztériumok száma. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét