Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Navalnij-ügy: moszkvai bírálat Berlinnek

2020.09.30. 20:19

Moszkva provokatívnak tartja Heiko Maas német külügyminiszternek az ENSZ Közgyűlése 75. ülésszakának általános vitája keretében tett bejelentését – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium. A moszkvai diplomáciai tárca közölte: felfigyelt a Maas által Oroszország címére kedden intézett „vádakra, fenyegetésekre és ultimátumokra” – írta a távirati iroda.

Az orosz külügyi kommentár szerint „provokatívnak tűnik, hogy az Alekszej Navalnij – orosz ellenzéki politikus – állítólagos, a vegyifegyver-tilalmi egyezmény által betiltott harci vegyi fegyverrel történt megmérgezésével kapcsolatos alaptalan vádjainak megismétléséhez Németország ezúttal az ENSZ szónoki emelvényét használta fel.

Kapcsolódó

Navalnij a berlini kórházból jelentkezett az Instán

Az orosz ellenzéki politikus hosszú felépülésre számít.

Maas azt mondta, hogy Navalnij megmérgezése „probléma az egész nemzetközi közösség számára”. A német külügyminiszter elítélte a támadást, mint a vegyifegyver-tilalmi egyezmény megsértését, és felszólította Oroszországot, hogy tegyen többet az ügy kivizsgálásáért. Az Európai Unió fenntartja magának a jogot arra, hogy a történtek miatt szankciókat vezessen be Moszkva ellen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek