Teréz
1 °C
14 °C

Dél-Afrika újra megnyitja határait a légi közlekedés számára

2020.10.01. 09:02

A Dél-Afrikai Köztársaság csütörtöktől fél évi szünet után ismét megnyitja határait a légi közlekedés számára, lehetővé téve a beutazást külföldről, ám mintegy hatvan országot - melyet a koronavírus okozta Covid-19-járvány által súlyosan fertőzöttnek ítél - továbbra is tiltólistán tart.

Johannesburgban szerdán sajtóértekezleten számoltak be a korábbi korlátozást feloldó intézkedésről. Ennek értelmében megnyitják a három legnagyobb város - Johannesburg, Fokváros és Durban - repülőtereit.

Továbbra sem utazhatnak be ugyanakkor azokból az országokból, amelyekben az újonnan jegyzett vírusfertőzöttek napi száma túlságosan magas. A tiltólistán marad az Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Irán, Izrael, Nagy-Britannia, Oroszország, valamint a legtöbb latin-amerikai ország.

Ezekből légi úton csak olyanok léphetnek be az országba, akik üzleti, diplomáciai vagy más egyéb, munkavégzésnek tekinthető célból kívánnak beutazni, de ők is csak akkor, ha a landolás után 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet mutatnak fel.